Levend in mijn eigen wereld, take the blue pill en weescht welkom.

woensdag 15 augustus 2007

De Illusie van Trouw

Kaalslog - Vreemdgaan/Vertrouwdgaan

Mensen zijn een vreemd volkje. Hun hoogste goed is liefde, hoewel dit vaak verward wordt met geld en/of macht. Wie het heeft, wil er meer van. En dat is nou juist het probleem.

'Meer' wordt in veel gevallen opgevat als 'meerdere partners' wat dan doorgaans tot een hoop heibel en een drastische vermindering van die liefde leidt.
Oh de hebzucht...

Toevallig is mijn mening hierin wat verschillend van de gangbare opvattingen. Liefde is tenslotte een van de weinige dingen die meer worden als je ze deelt. Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat óók houden van een ander (in de ruimste zin van het woord) niet betekent dat je dan minder van iemand houdt? Natuurlijk is het prima als je samen besluit alleen van elkaar te houden in fysieke zin, maar het hoeft toch geen probleem te zijn als je elkaar gewoon vooraf vertelt dat er ook anderen zullen zijn?

Liefde hoort het mooiste te zijn dat we als mensheid hebben. Love will set us free? Ik vind het behoorlijk beperkend dat je zodra je toegeeft van iemand te houden ineens allerlei verboden opgelegd krijgt...

Laten we elkaar in het vervolg niet meer als bezit zien, dan heeft een concept als 'vreemdgaan' plots geen betekenis meer en wordt het leven ineens een stuk rooskleuriger.

Geen opmerkingen: